Kära du,

vi bestämde att vi skulle skicka texter och bilder mellan oss, se vad som hände, göra något tillsammans. En mejlväxling pågick under nästan ett år. Materialet svällde, och krympte. Kanske blev vi förälskade i idén om det storslagna, kanske är saker alltid större än det som syns. Detta är toppen av ett isberg, brottstycken ur ett arbete som blev ett haveri. Början blev slutet, ormen bet sig i svansen, verket blev vykort, meddelanden, hälsningar,

Karin Rapp & Anna Lindberg

 

 

 

hello rappy, hello lindy,

 

så lovar jag att inte bli arg eller besviken eller glädjefylld smärta av typen passionerad kärlek som tanken på att skicka lite mer på spån behandlar mig livet med sina mjukaste silkesvantar om jag får veta mer lovar jag att berätta om material att prata och göra godnatt, godnatt!


efter att vi skildes åt irrade jag omkring som en spirande vikbar karta ett jättestort origamiskt kvinnodjur en havererad vattenvärld med tidernas hunger och dessa är helt uppåt väggarna det drömska och liksom spegelvända att man känner igen sig men ändå är det en helt annan värld som får se vart det barkar härnäst

 

WOOOOWWW!!! vi ba kör!! vi kan mörsa ut grejer åt alla håll men bara om du är sugen och ditt liv inte varit alltför jobbigt en skattkarta? en alternativ verklighetsbeskrivning?

 

men det blev lite trångt att ses på olika meningar och bitar annars bestämmer vi nåt annat! om någon spårat ur är det väl jag kan tänka i någon slags kedja???

 

inte alls rätt men fick lov att skicka det kan inte riktigt reda ut vad som blev sagt men varför är det alltid så trassligt….?

 

aldrig kunde jag ha anat fröjden av en liten hund som inte tyckte att texten höll och skriver nytt istället och jag vet inte alls om det är nåt men skickar ändå för att bena ut vad vi egentligen har gjort/kan göra

 

jag måste hitta den röda tråden men inte alls panikslaget längre utan ledsen att jag strular såhär blir det ofta för mig skulle vi ju kunna prata om på telefon alltså en slags enklav/skyddad verkstad/fängelse kanske redan imorgon!

 

att träffa dig snart och uppdatera om ALLT ska sätta mig här strax och vi får nog kommunicera över mejl duuu!

 

om vi råkat ut för både mejl- och sms-haveri och jag missförstod trodde att du skulle ringa mig ur dyngan växer blomstren

 

men ingen idé att jag postar vykortet

 

 

 

Anna Lindberg bor i Bagarmossen och arbetar främst med översättning. I oktober 2012 kommer romanen ”Något måste hända nu” ut på Mix förlag.

Karin Rapp bor i Nacka och arbetar med illustration, animation och video, se mer på karinrapp.com

 

För att köpa Kära du, maila hej@dockhaveri.se.
Det kostar 20 kr för ett vykort eller 75 kr för alla fem.
15 kr frakt tillkommer.